jueves, 22 de octubre de 2009

Ja sóc aquí!


“Ciutadans de Catalunya: ja sóc aquí! Ja sóc aquí! Perquè jo també vull l’Estatut! Ja sóc aquí! Per compartir les vostres penes, els vostres sacrificis i les vostres joies per Catalunya. Ja sóc aquí! Per treballar amb vosaltres per una Catalunya pròspera, democràtica i plena de llibertat. Ja sóc aquí!”.

Un 23 d'octubre de 1977, ara fa 32 anys, Josep Tarradellas amb una veu plena de passió i de força des de la Plaça de Sant Jaume de Barcelona només amb tres paraules va transmetre tal grau d'emoció i de complicitat amb el seu poble que aquell instant màgic de llibertat serà impossible d'esborrar de la memòria dels catalans perquè va suposar la restitució del seu govern autònom i per a l'imaginari col.lectiu la recuperació de la normalitat i de la democràcia.

No tinc memòria històrica d'haver viscut aquell moment però m'emocione cada vegada que torne a vore aquestes imatges i escolte a Tarredellas qui tornava a casa després d'un llarg exili.

2 comentarios:

Berta Chulvi dijo...

Hola Pepa

Et torne la visita i el cumplit. També jo he disfrutant llegint-te. Una abraçada. Berta

Anónimo dijo...

Amiga Pepa, jo sí hi vaig ser a la plaça de Sant Jaume aquell dia. Recordo amb qui i exactament ellloc on en trobava, entre la multitud amb els meus quinze anys.

Vaig viure intensament tot el procés de transició política. Aquells que ho varem seguir ens va marcar una manera diferent d'afrontar les coses. Pere